Vi hjälper, formar och skapar era stenprodukter

Våra tjänster

Natursten

När de flesta tänker på sten är det just natursten man tänker på. Natursten är precis som det låter en sten som kommer från naturen, till skillnad mot t.ex. en betongsten eller klinkers som tillverkas i fabriker. Natursten är ett samlingsnamn för granit, marmor, kalksten, skiffer och andra stensorter som bryts ur berget.

På Ölands Stenteknik jobbar vi med olika sorter av natursten för både utomhus- och inomhusbruk och för de flesta typer av användningsområden. Natursten är ett slitstarkt och vackert material som inte slits ut och passar därför väldigt bra som golv, gravstenar och skulpturer i olika former. En stor fördel är att det krävs heller inget underhåll förutom tvättning. 

Att lägga natursten på golvet eller väggen är ett snyggt och exklusivt materialval som faktiskt inte behöver bli dyrare än kakel och klinkers. Ingen sten är den andra lik, och det kommer uppstå repor och fläckar - men det är lite det som är charmen med ett riktigt stengolv eller en stenvägg.

Stenteknik

Ölands Stenteknik arbetar med stenhuggning. Stenen vi jobbar med är formad, hyvlad och slipad så vi kan skapa produkter i olika former, allt efter kundernas önskemål och behov. Vi arbetar främst med natursten, även kallat Ölandssten. Vi tror på marksten som underlag och vi är redo att fortsätta leda utvecklingen till att allt fler ytor med sten anläggs idag. Vi har kunnande, erfarenheten & tekniken, men också drivet och passionen. Vi gör de flesta jobb såsom:

  • Stengolv
  • Stenmurar
  • Kantstenar
  • Byggnader
  • Gravsäkring av gravstenar


Välkommen att kontakta oss för mer information och berätta vad vi kan hjälpa just dig med.

Kontakta oss för rådgivning

Vi har lösningen och verktygen för dina projekt!

Gå till kontakt